Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy zawijane na zielonym posłaniu"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 923
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 923
Składniki
Kapustę opłucz, potnij na kawałki. Pomidory oraz ser pokrój w kostkę. Plastry wołowiny mocno rozbij, posyp solą i pieprzem. Na mięsie rozłóż pomidory i ser. Zwiń. Roladki obwiąż sznureczkiem.
Cebule obierz, posiekaj. Boczek pokrój w słupki, wysmaż na chrupko. Zdejmij. Do brytfanki wlej olej, zeszklij na nim cebule, dodaj roladki. Szybko obsmaż je na dużym płomieniu. Potem podlej bulionem i duś ok. 80 minut.
Żaroodporną formę wyłóż kapustą. Na tym połóż roladki. Zalej je sosem z duszenia. Posyp boczkiem i zapiekaj 30 minut w temp. 175°C.Źródło: Naj