Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
10-minutowe kluski leniwe, czyli szybki obiad dla zabieganych. Nastaw wodę, w międzyczasie przygotuj leniwe, następnie wrzuć je na osolony wrzątek i gotuj do wypłynięcia. Leniwe podawaj polane palonym masłem i oprószone cynamonem.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2672
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2862
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2672
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2862
Składniki
W dużym garnku nastaw wodę.
Twaróg przełóż na stolnicę i rozgnieć widelcem. Wbij jedno całe jajko, dodaj szczyptę soli. Wsyp mąkę. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto. Następnie uformuj dwa wałeczki. Pokrój je na równej wielkości kawałeczki.
Leniwe gotuj w osolonym wrzątku do wypłynięcia.
Ugotowane leniwe odcedź. Podawaj polane roztopionym masłem i oprószone cynamonem.