Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
10-minutowe kluski leniwe, czyli szybki obiad dla zabieganych. Nastaw wodę, w międzyczasie przygotuj leniwe, następnie wrzuć je na osolony wrzątek i gotuj do wypłynięcia. Leniwe podawaj polane palonym masłem i oprószone cynamonem.
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 134
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 168
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 117
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 134
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 168
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 117
Składniki
W dużym garnku nastaw wodę.
Twaróg przełóż na stolnicę i rozgnieć widelcem. Wbij jedno całe jajko, dodaj szczyptę soli. Wsyp mąkę. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto. Następnie uformuj dwa wałeczki. Pokrój je na równej wielkości kawałeczki.
Leniwe gotuj w osolonym wrzątku do wypłynięcia.
Ugotowane leniwe odcedź. Podawaj polane roztopionym masłem i oprószone cynamonem.