Do góry

Dania główne Przepis na:

A' la Bigos z młodej kapusty

A' la Bigos z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 687 Ocena: 13193

Dodano:

Odsłon: 1755

Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.

Składniki

  • Młoda kapusta 650 g
  • pieczarki 350 g
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • ew. 1 pietruszka
  • 2 listki laurowe
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
A' la Bigos z młodej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę pozbawić głąba i drobno pokroić.
    Pieczarki opłukać i pokroić w cząstki.
    Cebulę, marchewkę i pietruszkę grubo posiekać i poddusić na patelni około 10 minut.
    Wybrać szerszy garnek, przełożyć kapustę, zalać wodą, dodać listki laurowe, podduszone warzywa.
    Od momentu zawrzenia wody gotować około 10 minut.
    Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń