Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć :-) Dzisiaj polecam szybką zapiekankę, idealny przepis aby wykorzystać makaron z wczoraj, bo po co wyrzucać!!! Zapraszam serdecznie na szybki film z przepisem i życzę smacznego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10551
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10551
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Składniki
Jeżeli macie makaron z wczoraj to dobrze, jeżeli nie musicie go ugotować al dente, rodzaj makaronu wybierzcie sami. Gotowy makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, dorzucamy pokrojoną szynkę, ser, paprykę i dymkę, wszystko kroimy na grubo, delikatnie mieszamy aby składniki równomiernie się rozeszły. Już teraz zrobimy szybki sos, do średniej miski wlewamy śmietankę, dorzucamy jajka, drobno posiekany czosnek i przyprawy, oregano, paprykę słodką mieloną i sól. Całość dokładnie mieszamy i zalewamy delikatnie od góry makaron po całej powierzchni równomiernie. Już teraz naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 250 stopni góra dół bez termoobiegu na 15 do 20 minut i gotowe!!! Dla osób które lubią dużo sera, można po 10 minutach dorzucić na górę zapiekanki dodatkową warstwę :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę smacznego :-)