Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce morza i ryby to naturalne afrodyzjaki, które często są najlepszym potwierdzeniem powiedzenia: "przez żołądek do serca". Dzisiejsza propozycja to zdrowa bomba afrodyzjakalna czyli łosoś otulony w listki lubczyku oraz czosnek - także naturalne afrodyzjaki. Ryba kładziona na lekkim sosie czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 554
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11281
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2740
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 554
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11281
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2740
Składniki
Na początku przygotowujemy sos czosnkowy: Do miseczki wlewamy jogurt naturalny, dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekany drobno koperek, zakwaszamy całość sokiem z cytryny, dosładzamy cukrem brzozowym i doprawiamy solą do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Z łososia odcinamy skórę, dzielimy na filety, które obsypujemy solą morską, grubo zmielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i liśćmi lubczyku. Doprawioną rybę skrapiamy olejem rzepakowym, zawijamy w papiloty (w folię aluminiową) i zostawiamy w marynacie około 15 minut. Następnie układamy ją na grillu lub wstawiamy na parę na około 12 minut. Gotowego łososia podajemy z sosem czosnkowym oraz ulubionymi dodatkami (polecam kuskus i świeżą sałatkę). Życzę smacznego! :)