Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce morza i ryby to naturalne afrodyzjaki, które często są najlepszym potwierdzeniem powiedzenia: "przez żołądek do serca". Dzisiejsza propozycja to zdrowa bomba afrodyzjakalna czyli łosoś otulony w listki lubczyku oraz czosnek - także naturalne afrodyzjaki. Ryba kładziona na lekkim sosie czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97831
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5768
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5774
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97831
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5768
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5774
Składniki
Na początku przygotowujemy sos czosnkowy: Do miseczki wlewamy jogurt naturalny, dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekany drobno koperek, zakwaszamy całość sokiem z cytryny, dosładzamy cukrem brzozowym i doprawiamy solą do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Z łososia odcinamy skórę, dzielimy na filety, które obsypujemy solą morską, grubo zmielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i liśćmi lubczyku. Doprawioną rybę skrapiamy olejem rzepakowym, zawijamy w papiloty (w folię aluminiową) i zostawiamy w marynacie około 15 minut. Następnie układamy ją na grillu lub wstawiamy na parę na około 12 minut. Gotowego łososia podajemy z sosem czosnkowym oraz ulubionymi dodatkami (polecam kuskus i świeżą sałatkę). Życzę smacznego! :)