Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, wspaniałe mięsko na niedzielny obiad.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5696
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1297
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 190
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5696
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1297
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 190
Składniki
Przygotowanie: Mięso dokładnie opłukać, pozbyć się błonek i zmielić przez maszynkę. Dodać obie papryki, bułkę tartą, wbić jedno jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem., dodać drobno posiekany czosnek i dokładnie wyrobić masę. Wstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny aby mięso przeszło przyprawami. Następnie mięso podzielić na jednakowe porcje, formować na dłoni placuszki z mięsa, posypać posiekaną natką pietruszki, ułożyć paski sera żółtego, położyć masło i uformować zgrabne ala devoly. Obtaczać w mące, maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z mlekiem a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.