Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, wspaniałe mięsko na niedzielny obiad.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 210
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22460
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 235
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 210
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22460
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 235
Składniki
Przygotowanie: Mięso dokładnie opłukać, pozbyć się błonek i zmielić przez maszynkę. Dodać obie papryki, bułkę tartą, wbić jedno jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem., dodać drobno posiekany czosnek i dokładnie wyrobić masę. Wstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny aby mięso przeszło przyprawami. Następnie mięso podzielić na jednakowe porcje, formować na dłoni placuszki z mięsa, posypać posiekaną natką pietruszki, ułożyć paski sera żółtego, położyć masło i uformować zgrabne ala devoly. Obtaczać w mące, maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z mlekiem a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.