Do góry

Dania główne Przepis na:

Ala stroganoff z boczniakami

Ala stroganoff z boczniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 834 Ocena: 8864

Dodano:

Odsłon: 358

Bardzo prosty sposób na pyszną potrawkę, jak ktoś nie lubi boczniaków można zastąpić pieczarkami.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 200 g boczniaków
  • Cebula
  • 5 ogórków kiszonych
  • Fix schab Ala stroganoff
  • ½ szklanki śmietany 18%
  • ½ szklanki wody
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ala stroganoff z boczniakami

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka
    2. Na drugiej patelni typu WOK prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę
    3. Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem
    4. Ogórki kroimy w kostkę i łączymy z grzybami

  2. 5. Na koniec zagęszczamy potrawę fix- Em rozrobionym z wodą oraz śmietaną, chwilkę gotujemy

  3. 6. Danie gotowe
    7. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń