Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zrazy trochę oszukane bo z mięsa mielonego, zatopione w aromatycznym sosie.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37406
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37406
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Mięso mielone przekładamy do miski.
Wbijamy jajko.
Dodajemy bułkę tartą.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.
Następnie musztardę.
Przyprawiamy majerankiem, pieprzem oraz solą.
Boczek kroimy w kostkę, przekładamy do miski.
Tą samą czynność wykonujemy z pieczarkami oraz ogórkami.
Dokładnie wyrabiamy.
Robimy kotlety o kształcie podłużnym, obtaczamy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
W brytfannie gotujemy wodę i wrzucamy kilka grzybów suszonych.
Przekładamy do wody kotlety i gotujemy.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy.
Danie gotowe. Smacznego