Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Apetyczna tortilla"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 420
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 752
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 420
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 752
Składniki
Oprósz polędwiczki solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim krótko mięso ze wszystkich stron. Przełóż polędwiczki do brytfanki i wstaw na 8-10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C.
Przestudzone mięso pokrój ukośnie w cienkie plastry. Umyj papryki i pokrój je w cienkie paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Sałaty opłucz i osusz. Wymieszaj z papryką i cebulą. Warzywa skrop oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
Tortille podgrzej na patelni, posmaruj śmietaną, nałóż warzywa i mięso, zwiń i przetnij ukośnie.
Czas przygotowania: 30 minut 334 kcal/1 porcja
<strong>KOSZT: do 28 zł</strong>Źródło: Tele Tydzień