Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z kaszą jęczmienną. Przez dodatek majonezu dość kaloryczne :) Można wziąć do pracy i odgrzać w mikrofali.
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Składniki
Na niewielkiej ilości gorącego oleju podsmażyłam pokrojone cebule, kiełbasę i marchewkę. Doprawiłam papryką mieloną, harissą i curry. Po około 5 minutach dodałam kaszę, podlałam wodą, aby zakryła kaszę i osoliłam. Gotowałam pod przykryciem, w razie potrzeby podlewając wodą. Kiedy kasza była miękka, dodałam garść natki pietruszki, garść groszku i 3 łyżki majonezu. Użyłam majonezu Kieleckiego. Jeśli nie macie takiego, należy dodać pół łyżeczki musztardy. Opieprzyłam do smaku.