Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną i pożywną potrawkę z drobiowych żołądków lub serc, duszonych w mleku. Danie najlepiej smakuje podawane z kaszą gryczaną lub kuskusem.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 313
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 445
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 404
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 273
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 313
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 445
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 404
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 273
Składniki
Żołądki dokładnie myjemy i czyścimy. Kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, solimy i wygniatamy. Podsmażamy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy pieprz, słodką paprykę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy pokrojony w kostkę seler. Wrzucamy żołądki i podsmażamy przez około 5 minut.
Dolewamy mleko i dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Trzeba pamiętać o mieszaniu, ponieważ mleko może wykipieć. Kiedy mięso będzie już miękkie dodajemy marchewkę z groszkiem, drobno pokrojone łodygi selera naciowego oraz rozmaryn i majeranek. Gotujemy przez 10 minut. Na koniec zaprawiamy wszystko śmietaną, w której rozrabiamy łyżkę mąki. Gotujemy jeszcze chwilę ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.