Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną i pożywną potrawkę z drobiowych żołądków lub serc, duszonych w mleku. Danie najlepiej smakuje podawane z kaszą gryczaną lub kuskusem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 703
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2057
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4043
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 703
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2057
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4043
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Składniki
Żołądki dokładnie myjemy i czyścimy. Kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, solimy i wygniatamy. Podsmażamy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy pieprz, słodką paprykę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy pokrojony w kostkę seler. Wrzucamy żołądki i podsmażamy przez około 5 minut.
Dolewamy mleko i dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Trzeba pamiętać o mieszaniu, ponieważ mleko może wykipieć. Kiedy mięso będzie już miękkie dodajemy marchewkę z groszkiem, drobno pokrojone łodygi selera naciowego oraz rozmaryn i majeranek. Gotujemy przez 10 minut. Na koniec zaprawiamy wszystko śmietaną, w której rozrabiamy łyżkę mąki. Gotujemy jeszcze chwilę ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.