Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną i pożywną potrawkę z drobiowych żołądków lub serc, duszonych w mleku. Danie najlepiej smakuje podawane z kaszą gryczaną lub kuskusem.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 24
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 527
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5416
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 24
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 527
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5416
Składniki
Żołądki dokładnie myjemy i czyścimy. Kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, solimy i wygniatamy. Podsmażamy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy pieprz, słodką paprykę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy pokrojony w kostkę seler. Wrzucamy żołądki i podsmażamy przez około 5 minut.
Dolewamy mleko i dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Trzeba pamiętać o mieszaniu, ponieważ mleko może wykipieć. Kiedy mięso będzie już miękkie dodajemy marchewkę z groszkiem, drobno pokrojone łodygi selera naciowego oraz rozmaryn i majeranek. Gotujemy przez 10 minut. Na koniec zaprawiamy wszystko śmietaną, w której rozrabiamy łyżkę mąki. Gotujemy jeszcze chwilę ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.