Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i dietetyczne piersi z kurczaka. Szybkie w przyrządzeniu i dzięki krótkiej obróbce termicznej bardzo soczyste.
Pyszna sałatka śledziowa tzw.Śledzie po królewsku zamiast groszku dodałam ogó...
Odsłon: 39
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1664
Najlepsza sałatka na święta, szybka, prosta i bardzo smaczna.
Odsłon: 2470
Smaczna tradycyjna galaretka drobiowo-wieprzowa obowiązkowa na każdą okazję i...
Odsłon: 1901
Szybka i bardzo prosta sałatka ze śledzia w oleju i ziemniaków. Charakteru i...
Odsłon: 24
Pyszna sałatka śledziowa tzw.Śledzie po królewsku zamiast groszku dodałam ogó...
Odsłon: 39
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1664
Najlepsza sałatka na święta, szybka, prosta i bardzo smaczna.
Odsłon: 2470
Smaczna tradycyjna galaretka drobiowo-wieprzowa obowiązkowa na każdą okazję i...
Odsłon: 1901
Szybka i bardzo prosta sałatka ze śledzia w oleju i ziemniaków. Charakteru i...
Odsłon: 24
Składniki
Umyte piersi osuszmy ręcznikiem papierowym. Wierzchnią część piersi przecinamy w kilku miejscach, żeby przyprawy weszły w głąb mięsa.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pierś najpierw stroną wierzchnią do zrumienienia. Następnie wyciągamy piersi posypujemy trochę przypraw na patelnie i kładziemy piersi stroną odwrotną. Posypujemy piersi po wierzchu ziołami i przykrywamy patelnie pokrywką. Dusimy 20 do 30 min. Pod koniec duszenia lekko solimy i pieprzymy.
Podajemy z sezonową surówką. Ja zrobiłam mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i białą rzodkwią.