Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i dietetyczne piersi z kurczaka. Szybkie w przyrządzeniu i dzięki krótkiej obróbce termicznej bardzo soczyste.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 655
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 303
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 174
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 715
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 655
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 303
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 174
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 715
Składniki
Umyte piersi osuszmy ręcznikiem papierowym. Wierzchnią część piersi przecinamy w kilku miejscach, żeby przyprawy weszły w głąb mięsa.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pierś najpierw stroną wierzchnią do zrumienienia. Następnie wyciągamy piersi posypujemy trochę przypraw na patelnie i kładziemy piersi stroną odwrotną. Posypujemy piersi po wierzchu ziołami i przykrywamy patelnie pokrywką. Dusimy 20 do 30 min. Pod koniec duszenia lekko solimy i pieprzymy.
Podajemy z sezonową surówką. Ja zrobiłam mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i białą rzodkwią.