Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i dietetyczne piersi z kurczaka. Szybkie w przyrządzeniu i dzięki krótkiej obróbce termicznej bardzo soczyste.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 93
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 221
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20454
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 93
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 221
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20454
Składniki
Umyte piersi osuszmy ręcznikiem papierowym. Wierzchnią część piersi przecinamy w kilku miejscach, żeby przyprawy weszły w głąb mięsa.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pierś najpierw stroną wierzchnią do zrumienienia. Następnie wyciągamy piersi posypujemy trochę przypraw na patelnie i kładziemy piersi stroną odwrotną. Posypujemy piersi po wierzchu ziołami i przykrywamy patelnie pokrywką. Dusimy 20 do 30 min. Pod koniec duszenia lekko solimy i pieprzymy.
Podajemy z sezonową surówką. Ja zrobiłam mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i białą rzodkwią.