Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Azjatycka potrawka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 176
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 176
Składniki
Mięso myję, usuwam skórę i kości. Kroję na drobne paseczki. Gotuję ryż i makaron.
Grzyby mun moczę w gorącej wodzie 15 min. Potem gotuję je 15 min i odcedzam. Wystudzone kroję na cienkie paseczki. Por drobno siekam.
Mięso, grzyby i por smażę na dobrze rozgrzanej oliwie w patelni typu wok lub zwykłej wysokiej. Doprawiam sosami i przyprawą azjatycką. Mieszając, smażę, aż mięso stanie się miękkie.
Dodaję odsączony makaron (kroję go, żeby wygodniej się jadło) oraz ryż. Wszystko razem smażę, mieszając, jeszcze ok. 5 min. Podaję od razu.
30 min Porcja 330 kcal Koszt porcji ok. 2 zł Przepis na 3 porcje
Ewa Szymczak z LegnicyŹródło: Kobieta i życie