Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Azjatyckie klopsiki z imbirem i porem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
ok. 40 min • Porcja 490 kcal • Koszt porcji ok. 4,40 zł • Przepis dla 4 osób
Oczyść por, białą część drobno posiekaj, zieloną pokrój w paseczki, a obrany imbir zetrzyj na tarce lub posiekaj. Zmiel mięso.
Mięso wymieszaj z białą częścią pora, imbirem, jajkiem oraz z mąką ziemniaczaną rozmieszaną w jednej łyżce wina. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso podziel na cztery części i uformuj okrągłe klopsy. Do garnka wlej bulion, pozostałe wino i sos sojowy, włóż klopsy i duś je na niewielkim ogniu około 20 minut.
Liście kapusty oczyść i zalej wrzącą posoloną wodą. Wyjmij je i osącz. Makaron połam na mniejsze kawałki, zalej wrzącą wodą i zostaw pod przykryciem na 10 minut. Odcedź i osącz.
Na dużym talerzu rozłóż liście kapusty pekińskiej i paseczki zielonej części pora. Na nie wyłóż duszone klopsiki. Pośrodku ułóż makaron. Skrop całą potrawę bulionem, w którym gotowały się klopsy.Źródło: Kobieta i życie