Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 864
Dodano: 05.11.2018
Odsłon: 1213
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Cebulę pokroić, wrzucić na rozgrzany olej. Usmażyć na złoty kolor.
Kapustę w zależności od smaku wypłukać lub nie,pokroić, włożyć do garnka.
Jeżeli lubimy kwaśną kapustę to nie dodajemy słodkiej kapusty.
Marchewkę obrać, zetrzeć dodać do kapusty.
Dodać liść laurowy, lubczyk,majeranek i suszone grzyby.
Dusić pod przykryciem. Co jakiś czas mieszać i podlewać wodą.
Na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Do kapusty dodaję jeszcze zasmażkę(niekoniecznie).
Na patelnię wsypuję czubatą łyżkę mąki pszennej, przypiekam na złoty kolor(nie dodaję tłuszczu).
Jak mąka przestygnie dolewamy wodę aż uzyskamy gęsty sos.
Dodać do kapusty, wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kucharka-amatorka 05 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Świetny przepis! Przyda mi się nie tylko na Boże Narodzenie.0 Kto głosował? | Odpowiedz