Do góry

Dania główne Przepis na:

Babcina Kapusta Z Grzybami.

Babcina Kapusta Z Grzybami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 751

Dodano:

Odsłon: 724

Po prostu kiszona kapusta z grzybami.

Składniki

  • 1 kg kiszonej kapusty,
  • 2 garści poszatkowanej białej kapusty,
  • 2 marchewki,
  • 2 cebule,
  • 1-2 łyżki oleju,
  • suszone grzyby (imoże być bez dodatku grzybów),
  • sól,pieprz, majeranek, lubczyk, liść laurowy.
  • Do zasmażki:
  • 1 czubata łyżkamąki pszennej.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babcina Kapusta Z Grzybami.

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić, wrzucić na rozgrzany olej. Usmażyć na złoty kolor.

  2. Kapustę w zależności od smaku wypłukać lub nie,pokroić, włożyć do garnka.
    Jeżeli lubimy kwaśną kapustę to nie dodajemy słodkiej kapusty.
    Marchewkę obrać, zetrzeć dodać do kapusty.
    Dodać liść laurowy, lubczyk,majeranek i suszone grzyby.
    Dusić pod przykryciem. Co jakiś czas mieszać i podlewać wodą.
    Na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Do kapusty dodaję jeszcze zasmażkę(niekoniecznie).
    Na patelnię wsypuję czubatą łyżkę mąki pszennej, przypiekam na złoty kolor(nie dodaję tłuszczu).
    Jak mąka przestygnie dolewamy wodę aż uzyskamy gęsty sos.
    Dodać do kapusty, wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 05 listopada 2018 Świetny przepis! Przyda mi się nie tylko na Boże Narodzenie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń