Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu kiszona kapusta z grzybami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11881
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16175
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11881
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16175
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5145
Składniki
Cebulę pokroić, wrzucić na rozgrzany olej. Usmażyć na złoty kolor.
Kapustę w zależności od smaku wypłukać lub nie,pokroić, włożyć do garnka. Jeżeli lubimy kwaśną kapustę to nie dodajemy słodkiej kapusty. Marchewkę obrać, zetrzeć dodać do kapusty. Dodać liść laurowy, lubczyk,majeranek i suszone grzyby. Dusić pod przykryciem. Co jakiś czas mieszać i podlewać wodą. Na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Do kapusty dodaję jeszcze zasmażkę(niekoniecznie). Na patelnię wsypuję czubatą łyżkę mąki pszennej, przypiekam na złoty kolor(nie dodaję tłuszczu). Jak mąka przestygnie dolewamy wodę aż uzyskamy gęsty sos. Dodać do kapusty, wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.