Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu kiszona kapusta z grzybami.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Cebulę pokroić, wrzucić na rozgrzany olej. Usmażyć na złoty kolor.
Kapustę w zależności od smaku wypłukać lub nie,pokroić, włożyć do garnka. Jeżeli lubimy kwaśną kapustę to nie dodajemy słodkiej kapusty. Marchewkę obrać, zetrzeć dodać do kapusty. Dodać liść laurowy, lubczyk,majeranek i suszone grzyby. Dusić pod przykryciem. Co jakiś czas mieszać i podlewać wodą. Na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Do kapusty dodaję jeszcze zasmażkę(niekoniecznie). Na patelnię wsypuję czubatą łyżkę mąki pszennej, przypiekam na złoty kolor(nie dodaję tłuszczu). Jak mąka przestygnie dolewamy wodę aż uzyskamy gęsty sos. Dodać do kapusty, wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.