Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-11-2017
Wspaniale danie obiadowe. Troche pracochlonne, no ale my lubimy gotowac :-))
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424843
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424843
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Kapuste obgotowujemy w calosci w duzym garnku, odlewamy wode, studzimy i rozdzielamy na liscie, wybierajac te mlode ze srodka. Ostrym nozem usuwamy zgrubienia. Drobno pokrojona cebulke podsmazamy na smalcu, studzimy, dodajemy do miesa mielonego. Do miesa dodajemy takze 1 namoczona buleczke, odcisnieta w garsci, 1 jajko, Kucharek, pieprz, troszke majeranku, 1 lyzke musztardy, lyzeczke papryki slodkiej w proszku oraz troche chili. Na 1 roladke uzywamy 2-uch lisci kapusty, na ktore kladziemy przygotowany farsz. Gotowe roladki zawijamy w 2 plastry bekonu, kladziemy na rozgrzana gleboka patelnie z odrobina smalcu i podsmazamy z obu stron. W momencie, jak uzyskamy piekny zlocisty kolor naszych golabkow, podlewamy wywarem warzywnym (nie za slonym), patelnie przykrywamy pokrywa i dusimy przez ok 40 minut. W razie potrzeby podczas duszenie dodatkowo uzupelniamy wode. Na koniec wyjmujemy golabki, a powstaly sos zageszczamy maka wymieszana ze slodka smietanka. Wytworzy sie beszamel o posmaku bekonu i musztardy. Super.
A teraz szykujemy nasze brzuszki !!