Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17650
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15302
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5342
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9035
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17650
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15302
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5342
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9035
Składniki
Truskawki oczyścić, umyć i osuszyć. Jeśli duże, to przekroić. Twarożek wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części i wałkować placki. Z placków wykrawać krążki. Na krążki nakładać łyżeczkę twarożku i truskawkę. Zalepiać. Wrzucać na gotującą się, osoloną wodę. Po 3-4 minutach wyjmować. Odkładać na płaski półmisek. Podawać polane śmietaną z cukrem. Smacznego. Porada Twaróg musi być dość ścisły. Piątnica jest gęsta, ale można wykorzystać twarożek w kostce.