Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 85
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 656
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1641
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 85
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 656
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1641
Składniki
Truskawki oczyścić, umyć i osuszyć. Jeśli duże, to przekroić. Twarożek wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części i wałkować placki. Z placków wykrawać krążki. Na krążki nakładać łyżeczkę twarożku i truskawkę. Zalepiać. Wrzucać na gotującą się, osoloną wodę. Po 3-4 minutach wyjmować. Odkładać na płaski półmisek. Podawać polane śmietaną z cukrem. Smacznego. Porada Twaróg musi być dość ścisły. Piątnica jest gęsta, ale można wykorzystać twarożek w kostce.