Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z kabanosami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Cebulę posiekaj w kostkę. Kabanosy pokrój w cienkie plasterki. Suszone pomidory osącz z oleju, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć cebulę oraz kabanosy, przesmaż często mieszając. Wystudź.
W jednej misce wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj suszony czosnek, bazylię lub oregano, 1 łyżeczki soli oraz szczyptę białego pieprzu, wymieszaj. Do drugiej miski wbij jajka, dodaj mleko, pozostały olej oraz biały ser, zmiksuj.
Mokre dodaj do suchych. Wymieszaj tak, aby tylko się połączyły. Na koniec dodaj starty żółty ser, suszone pomidory oraz kabanosy wraz z cebulą. Wymieszaj.
Foremki wysmaruj masłem. Nałóż do nich przygotowane ciasto. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Wstaw foremki z ciastem, piecz ok. 35 minut do tzw. suchego patyczka.
Podawaj na ciepło lub zimno. Rada: Babeczki możesz ozdobić keczupem lub podać je z sosem jogurtowo-czosnkowym.
60 minut. Sztuka: 190 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie