Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z owczym serem i kawiorem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
na ciasto wyjmij z lodówki przed m ciasta, by były zimne. Posiekaj masło, połącz z przesianą przez sitko mąką, ugniataj palcami, aż powstanie kruszonka. Możesz też dodać dwa żółtka. Wlej wodę, szybko zagnieć na gładką masę, wstaw do lodówki na pół godziny.
Ciasto rozwałkuj, podsypując mąką, wyłóż nim foremki, delikatnie przyciśnij, nakłuj widelcem, foremki odstaw na chwilę. Piecz 20 minut w temperaturze 200°C. Po wyjęciu z piekarnika poczekaj, aż ostygną. Wyjmij babeczki z foremek, nakładaj do nich łyżeczką ser, udekoruj kawiorem. Możesz też zrobić inny farsz, np. z mielonego łososia, mielonych wędzonych szprotek lub białego serka z solą, pieprzem i natką pietruszki. Babeczki możesz upiec poprzedniego dnia i napełnić farszem tuż przed podaniem.Źródło: Dobry Tydzień