Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka gołąbkowa to idealne rozwiązanie jeżeli mamy w domu małą kapustę z której wyjdzie nam max 5-6 gołąbków a mamy wiekszą rodzinę która ma ochotę na gołąbki lub dla osób które nie lubią zawijać gołąbków. Polecam!
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 877
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113358
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1379
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 879
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 877
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113358
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1379
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 879
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany odstawiamy do wystudzenia. Liście kapusty odrywamy i parzymy lub parzymy kapustę w całości. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Zimny ryż mieszamy z mięsem, cebulą, jajkiem, marchewką i przyprawami. Foremkę na babkę wykładamy liśćmi z każdej strony. Na liściach układamy cały mięsny farsz.
liście z babki zawijamy do środka przykrywając farsz. Całość można posolić i dać na wierzchkilka plasterków masła.
Na górę kładziemy dodatkowy liść, który można wymienić w połowie pieczenia na inny jeśli się zbyt mocno przypiecze.
Całość pieczemy ok 1h 30min w 180 st. Podajemy z sosem pomidorowym lub wcinamy same.
Smacznego!