Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon kapuściany trwa, pomyślałam sobie że upiekłam babkę ziemniaczaną, dlaczego mam nie upiec babki kapuścianej. Więc upiekłam, bardzo prostą w wykonaniu, smaczną, babkę kapuścianą z kaszą gryczaną. Polecam :)
Kapustę drobno szatkujemy. Poszatkowaną kapustę jeszcze ostrym nożem rozdrabniamy w misce.
Jajka mieszamy z solą i pieprzem, dodajemy kwaśną śmietanę, majonez, mąkę, kaszę gryczaną, drobno pokrojony koper, starty żółty ser i mieszamy.
Dodajemy drobno pokrojoną kapustę do ciasta, dobrze mieszamy wszystkie składniki.
Formę smarujemy olejem roślinnym.
Wlewamy do niej gotowe ciasto.
Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. Po upieczeniu studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Po 20-30 minutach studzenia w piekarniku wyjmujemy formę z babką.
Nakrywamy dużym talerzem i przewracamy do góry dnem formy, babcia sama wyjdzie :)
Dostudzamy żeby kasza nam lepiej doszła.
Kroimy w plastry grubsze, polewamy ulubionym sosem, pasuje każdy sos.
Smacznego!!!
W zasadzie gołąbki same „wyszły”. No, tak…wyszedły nawet przepysznie. To tak...
Odsłon: 856
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 77
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 476
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 77
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 476
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Poszatkowaną kapustę jeszcze ostrym nożem rozdrabniamy w misce.
Jajka mieszamy z solą i pieprzem, dodajemy kwaśną śmietanę, majonez, mąkę, kaszę gryczaną, drobno pokrojony koper, starty żółty ser i mieszamy.
Dodajemy drobno pokrojoną kapustę do ciasta, dobrze mieszamy wszystkie składniki.
Formę smarujemy olejem roślinnym.
Wlewamy do niej gotowe ciasto.
Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. Po upieczeniu studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Po 20-30 minutach studzenia w piekarniku wyjmujemy formę z babką.
Nakrywamy dużym talerzem i przewracamy do góry dnem formy, babcia sama wyjdzie :)
Dostudzamy żeby kasza nam lepiej doszła.
Kroimy w plastry grubsze, polewamy ulubionym sosem, pasuje każdy sos.
Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 44
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 84