Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie możemy podać na ciepło jak również na zimno. Mięso z kurczaka przyprawione aromatyczną przyprawą, faszerowane pieczarkami i papryką.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17221
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7564
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17221
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7564
Składniki
1. Mięso z kurczaka kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka. Układamy w formie typu keksówka, tak żeby połowa mięsa zwisała a dno było przykryte.
2. Cebule obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Do miski wbijamy dwa jajka i żółtko, ubijamy razem mąką pszenna oraz śmietaną i łączymy z startym serem na tarce o dużych oczach. Połowę masy wykładamy na mięso.
4. Na masie układamy grzyby i przykrywamy pozostałą masą. 5. Paprykę obieramy z nasion, drobno kroimy i układamy na masie.
6. Wierzch przykrywamy zwisającym mięsem. 7. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.