Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie możemy podać na ciepło jak również na zimno. Mięso z kurczaka przyprawione aromatyczną przyprawą, faszerowane pieczarkami i papryką.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 153
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 561
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 611
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 879
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 153
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 561
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 611
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 879
Składniki
1. Mięso z kurczaka kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka. Układamy w formie typu keksówka, tak żeby połowa mięsa zwisała a dno było przykryte.
2. Cebule obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Do miski wbijamy dwa jajka i żółtko, ubijamy razem mąką pszenna oraz śmietaną i łączymy z startym serem na tarce o dużych oczach. Połowę masy wykładamy na mięso.
4. Na masie układamy grzyby i przykrywamy pozostałą masą. 5. Paprykę obieramy z nasion, drobno kroimy i układamy na masie.
6. Wierzch przykrywamy zwisającym mięsem. 7. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.