Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka z tartych ziemniaków z dodatkiem mięsa mielonego, alternatywa dla kugla pieczonego kilka godzin z żeberkami, ale smakuje równie dobrze.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13106
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3623
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4527
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13106
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3623
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4527
Składniki
1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek zetrzeć na drobnej tarce, połączyć z ziemniakami.. 2. Do masy ziemniaczanej dodać mielone mięso, jajka, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. 3. Przełożyć babkę do blaszki. Piec w piekarniku przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni C. .