Do góry

Dania główne Przepis na:

Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1147

Dodano:

Odsłon: 1820

Przepyszna babka z tartych ziemniaków z dodatkiem mięsa mielonego, alternatywa dla kugla pieczonego kilka godzin z żeberkami, ale smakuje równie dobrze.

Składniki

  • Ziemnaki 2 kg
  • Mięso mielone 50 dag
  • Cebula 2 szt, czosnek 2 ząbki
  • Jajko 2 szt
  • Maka pszenna 4 łyżki
  • Sól, pieprz do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka ziemniaczana

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek zetrzeć na drobnej tarce, połączyć z ziemniakami..
    2. Do masy ziemniaczanej dodać mielone mięso, jajka, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać.
    3. Przełożyć babkę do blaszki. Piec w piekarniku przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni C.
    .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń