Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to nie jest danie fit ale czasem można sobie pozwolić
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
1. mięso pokroić w drobną kostkę, obsmażyć na rumiano, dodać pokrojoną 1 cebulę, chwilę smażyć, zalać gorącą wodą, posilić, dusić do miękkości, 2. ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odsączyć na sitku, 3. do startych ziemniaków dodać startą cebulę, mąkę, jajka, mięso, doprawić do smaku solą i pieprzem, 4. spód formy wyłożyć plastrami boczku, następnie wylać ciasto, wyrównać wierzch, wstawić do piekarnika, piec ok 100 min w 180 st, w trakcie pieczenia wierzch ciasta można posmarować tłuszczem, smacznego