Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upieczona babka ziemniaczana w formie do wypieku babek. Babka jest bardzo smaczna na drugi dzień, podsmażona na oleju, podana z kwaśną , gęstą śmietaną :) Polecam :)
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia, forma silikonowa do babek,,
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 129
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1203
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31248
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3697
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4653
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8134
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 129
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1203
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31248
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3697
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4653
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8134
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy. W między czasie smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę.
Gdy kiełbasa i cebula się podsmaży, dodajemy całą zawartość z patelni do ciasta i dokładnie mieszamy.
Smarujemy formę silikonową tłuszczem, wlewamy chochlą ciasto i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy na drugiej półce od dołu z termo obiegiem 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, musimy także piec do ładnego zarumienienia się babki.
Upieczoną babkę studzimy i ostudzoną wyjmujemy z formy.
Przykrywamy talerzem formę i razem z talerzem odwracamy do góry dnem, babka sama wyjdzie z formy.
Babka smaczna jest podsmażana na drugi dzień, podana z kwaśną , gęstą śmietaną i bazylią.
Smacznego !!!