Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na babkę ziemniaczaną
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253403
Polecam.
Odsłon: 1454
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253403
Polecam.
Odsłon: 1454
Składniki
wykonanie :Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę, wędliny również w kostkę lecz grubszą. Dodać resztę składników, wymieszać wszystko ręką. Do blaszki na dno wlać olej, wyłożyć całą masę ziemniaczaną, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni piec 2 godziny, pół godziny przed końcem pieczenia polać mlekiem, wtedy skórka jest bardziej chrupiąca i smak babki lepszy. Podawać kto z czym lubi my uwielbiamy ze śmietaną kwaśną.