Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie zrobiliśmy naszą wersję popularnej na Maderze Espada com banana. U nas ryba jest niedostępna, a warto posmakować połączenia ryby z bananem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2875
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3662
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 234
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 318
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2875
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3662
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 234
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 318
Składniki
Dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy wzdłuż na pół. Olej mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, do smaku doprawiamy solą. Tak przygotowaną oliwą nacieramy filety. Jajka, mąkę i wodę mieszamy na jednolitą masę (ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą. Filety zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Przekładamy na blaszkę do pieczenia. Na filetach układamy obrane banany pokrojone w krążki, oprószamy suszoną bazylią. Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 200°C.