Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie zrobiliśmy naszą wersję popularnej na Maderze Espada com banana. U nas ryba jest niedostępna, a warto posmakować połączenia ryby z bananem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1064
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1013
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12921
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1064
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1013
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12921
Składniki
Dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy wzdłuż na pół. Olej mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, do smaku doprawiamy solą. Tak przygotowaną oliwą nacieramy filety. Jajka, mąkę i wodę mieszamy na jednolitą masę (ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą. Filety zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Przekładamy na blaszkę do pieczenia. Na filetach układamy obrane banany pokrojone w krążki, oprószamy suszoną bazylią. Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 200°C.