Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie zrobiliśmy naszą wersję popularnej na Maderze Espada com banana. U nas ryba jest niedostępna, a warto posmakować połączenia ryby z bananem.
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 231
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 908
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 70
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 129
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 659
Polecam.
Odsłon: 248
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 231
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 908
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 70
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 129
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 659
Polecam.
Odsłon: 248
Składniki
Dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy wzdłuż na pół. Olej mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, do smaku doprawiamy solą. Tak przygotowaną oliwą nacieramy filety. Jajka, mąkę i wodę mieszamy na jednolitą masę (ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą. Filety zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Przekładamy na blaszkę do pieczenia. Na filetach układamy obrane banany pokrojone w krążki, oprószamy suszoną bazylią. Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 200°C.