Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i łatwe w przygotowaniu danie.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 941
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 941
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Bakłażany przekrawamy na pół (wzdłuż). Musimy wydrążyć miąższ tak aby powstała z niego łódeczka. Tak przygotowaną łódeczkę intensywnie solimy i nacieramy oliwą.
Cebule, pieczarki i wydrążony miąższ kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę na której szklimy cebulę, następnie dodajemy pieczarki i pod koniec dodajemy bakłażana (warto go posolić chwilę wcześniej). Wszystko doprawiamy solą i pieprzem, możemy również skropić wszystko sokiem z cytryny.
Ugotowany ryż mieszamy z warzywami i wypełniamy nimi łódeczki. Wszystko zapiekamy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. Wyjmujemy dodajemy kozi ser i zapiekamy jeszcze przez chwilę aż ser się stopi.
Zapraszam jeszcze raz do zobaczenia filmu i życzę smacznego!