Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i łatwe w przygotowaniu danie.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Składniki
Bakłażany przekrawamy na pół (wzdłuż). Musimy wydrążyć miąższ tak aby powstała z niego łódeczka. Tak przygotowaną łódeczkę intensywnie solimy i nacieramy oliwą.
Cebule, pieczarki i wydrążony miąższ kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę na której szklimy cebulę, następnie dodajemy pieczarki i pod koniec dodajemy bakłażana (warto go posolić chwilę wcześniej). Wszystko doprawiamy solą i pieprzem, możemy również skropić wszystko sokiem z cytryny.
Ugotowany ryż mieszamy z warzywami i wypełniamy nimi łódeczki. Wszystko zapiekamy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. Wyjmujemy dodajemy kozi ser i zapiekamy jeszcze przez chwilę aż ser się stopi.
Zapraszam jeszcze raz do zobaczenia filmu i życzę smacznego!