Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i łatwe w przygotowaniu danie.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 93
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 49
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 55
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 31
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 93
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 49
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 55
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 31
Składniki
Bakłażany przekrawamy na pół (wzdłuż). Musimy wydrążyć miąższ tak aby powstała z niego łódeczka. Tak przygotowaną łódeczkę intensywnie solimy i nacieramy oliwą.
Cebule, pieczarki i wydrążony miąższ kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę na której szklimy cebulę, następnie dodajemy pieczarki i pod koniec dodajemy bakłażana (warto go posolić chwilę wcześniej). Wszystko doprawiamy solą i pieprzem, możemy również skropić wszystko sokiem z cytryny.
Ugotowany ryż mieszamy z warzywami i wypełniamy nimi łódeczki. Wszystko zapiekamy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. Wyjmujemy dodajemy kozi ser i zapiekamy jeszcze przez chwilę aż ser się stopi.
Zapraszam jeszcze raz do zobaczenia filmu i życzę smacznego!