Do góry

Dania główne Przepis na:

Bakłażan faszerowany pieczarkami i ryżem zapiekany z kozim serem

Bakłażan faszerowany pieczarkami i ryżem zapiekany z kozim serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 5002

Dodano:

Odsłon: 2704

Zdrowe i łatwe w przygotowaniu danie.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bakłażany przekrawamy na pół (wzdłuż). Musimy wydrążyć miąższ tak aby powstała z niego łódeczka. Tak przygotowaną łódeczkę intensywnie solimy i nacieramy oliwą.

  2. Cebule, pieczarki i wydrążony miąższ kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę na której szklimy cebulę, następnie dodajemy pieczarki i pod koniec dodajemy bakłażana (warto go posolić chwilę wcześniej). Wszystko doprawiamy solą i pieprzem, możemy również skropić wszystko sokiem z cytryny.

  3. Ugotowany ryż mieszamy z warzywami i wypełniamy nimi łódeczki. Wszystko zapiekamy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. Wyjmujemy dodajemy kozi ser i zapiekamy jeszcze przez chwilę aż ser się stopi.

  4. Zapraszam jeszcze raz do zobaczenia filmu i życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń