Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana, dzięki temu jest on miękki w środku i chrupiący na zewnątrz. Tak powstałe kotlety z bakłażana można podać z ryżem albo tak jak w moim przypadku z makaronem sosu pomidorowego.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 3
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 179
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 3
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 179
Składniki
Bakłażana pokroić w plastry posolić i odstawić. Na talerzu wymieszać mąkę z przyprawami i 1/3 łyżeczki soli. Jajko rozbełtać z mlekiem na drugim talerzu Na trzecim talerzu rozłożyć pokruszone płatki kukurydziane. Po 15 minut bakłażana wytrzeć z wody.
Obtoczyć każdy plasterek w mące, potem w jajku a następnie w płatkach. Na patelni rozgrzać olej, smażyć z obu stron bakłażana aż się płatki zarumienią, przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec jeszcze 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.