Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu smaczne danie z bakłażanem.
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 137
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 137
Składniki
Bakłażany umyć i pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć do zarumienienia na oleju. Przyrumieniony bakłażan przekładamy na ręcznik papierowy aby się odsączył z tłuszczu. Na pozostałym oleju zeszklić cebule i czosnek drobno posiekany. Marchewkę obrać i pokroić na grubsze talarki, a ziemniaki w kostkę wielkości marchewki. Gdy cebula będzie już zeszklona dodać warzywa lekko obsmażyć, po obsmażeniu podlać bulionem i przykryć, dusić aż warzywa będą miękkie ok 20 minut. Gdy warzywa będą już miękkie dodać bakłażana i pastę pomidorową, suszony koperek. Można doprawić ziłami do smaku.