Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu smaczne danie z bakłażanem.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 596
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 61
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 36
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 882
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 304
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 596
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 61
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 36
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 882
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 304
Składniki
Bakłażany umyć i pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć do zarumienienia na oleju. Przyrumieniony bakłażan przekładamy na ręcznik papierowy aby się odsączył z tłuszczu. Na pozostałym oleju zeszklić cebule i czosnek drobno posiekany. Marchewkę obrać i pokroić na grubsze talarki, a ziemniaki w kostkę wielkości marchewki. Gdy cebula będzie już zeszklona dodać warzywa lekko obsmażyć, po obsmażeniu podlać bulionem i przykryć, dusić aż warzywa będą miękkie ok 20 minut. Gdy warzywa będą już miękkie dodać bakłażana i pastę pomidorową, suszony koperek. Można doprawić ziłami do smaku.