ZNIKA BŁYSKAWICZNIE , ZNAKOMICIE SMAKUJE ZARÓWNO NA CIEPŁO I NA ZIMNO
Bakłażany grillowane
Składniki
- bakłażany, 3 SZTUKI
- pomidor, 1 SZTUKA
- CYTRTNA, 1 SZTUKA
- sok z cytryny, 2 ŁYŻKI
- oliwa, 4 ŁYŻKI
- czosnek rozdrobniony, 2 ZĄBKI
- sól, 2 ŁYŻKI
- oregano
Składniki
- bakłażany, 3 SZTUKI
- pomidor, 1 SZTUKA
- CYTRTNA, 1 SZTUKA
- sok z cytryny, 2 ŁYŻKI
- oliwa, 4 ŁYŻKI
- czosnek rozdrobniony, 2 ZĄBKI
- sól, 2 ŁYŻKI
- oregano
Etapy przygotowania
BAKŁAŻANY (SĄ 2 RODZAJE ,BARDZO GRUBE FIOLETOWE I JAŚNIEJSZE CIENSZE ),WYBIERAMY TE CIENSZE MYJEMY ,ODCINAMY KOŃCÓWKI ,KROIMY NA PODŁUŻNE PLASTRY ( Z JEDNEGO WYCHODZIĄ 4 PLASTRY),WKŁADAMY DO MISKI ,POSYPUJEMY OBFICIE SOLĄ W CELU POZBYCIA SIE GORYCZKI I ODSTAWIAMY NA 20 MINUT ., W MIĘDZYCZASIE ROBIMY MARYNATĘ ,SOK Z CYTRYNY MIESZAMY Z OLIWĄ,DODAJEMY ROZGNIECIONY CZOSNEK ,ODROBINĘ OREGANO ,TROCHĘ SOLI I DOKŁADNIE MIESZAMY . WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANE BAKŁAŻANY DOBRZE SPŁUKUJEMY ,WYCIERAMY RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM DO SUCHA ,NACIERAMY MARYNATĄ ,ZOSTAWIAMY 10 MINUT I GRILLUJEMY NA SPECJALNEJ PATELNI .DEKORUJEMY I PODAJEMY
Przepis w Waszym wykonaniu (2)
Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 117
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 120
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Mięso
- Kurczak
- Owoce morza
- Przyprawy
- Imbir
- Płatki
Odsłon: 86
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
- Azjatycka
- Włoska
- Chińska
- Śródziemnomorska
- Ryż
- Makaron
- Ryżowy
- Warzywa
- Kapusta
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 85
Ostatnio komentowane przepisy
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 117
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 120
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Mięso
- Kurczak
- Owoce morza
- Przyprawy
- Imbir
- Płatki
Odsłon: 86
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
- Azjatycka
- Włoska
- Chińska
- Śródziemnomorska
- Ryż
- Makaron
- Ryżowy
- Warzywa
- Kapusta
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 85
Składniki
- bakłażany, 3 SZTUKI
- pomidor, 1 SZTUKA
- CYTRTNA, 1 SZTUKA
- sok z cytryny, 2 ŁYŻKI
- oliwa, 4 ŁYŻKI
- czosnek rozdrobniony, 2 ZĄBKI
- sól, 2 ŁYŻKI
- oregano
BAKŁAŻANY (SĄ 2 RODZAJE ,BARDZO GRUBE FIOLETOWE I JAŚNIEJSZE CIENSZE ),WYBIERAMY TE CIENSZE MYJEMY ,ODCINAMY KOŃCÓWKI ,KROIMY NA PODŁUŻNE PLASTRY ( Z JEDNEGO WYCHODZIĄ 4 PLASTRY),WKŁADAMY DO MISKI ,POSYPUJEMY OBFICIE SOLĄ W CELU POZBYCIA SIE GORYCZKI I ODSTAWIAMY NA 20 MINUT ., W MIĘDZYCZASIE ROBIMY MARYNATĘ ,SOK Z CYTRYNY MIESZAMY Z OLIWĄ,DODAJEMY ROZGNIECIONY CZOSNEK ,ODROBINĘ OREGANO ,TROCHĘ SOLI I DOKŁADNIE MIESZAMY . WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANE BAKŁAŻANY DOBRZE SPŁUKUJEMY ,WYCIERAMY RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM DO SUCHA ,NACIERAMY MARYNATĄ ,ZOSTAWIAMY 10 MINUT I GRILLUJEMY NA SPECJALNEJ PATELNI .DEKORUJEMY I PODAJEMY
Śliczna, kolorowa i pyszna.:)
Pyszna salatka!