Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZNIKA BŁYSKAWICZNIE , ZNAKOMICIE SMAKUJE ZARÓWNO NA CIEPŁO I NA ZIMNO
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8888
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21797
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8888
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21797
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 453
Składniki
BAKŁAŻANY (SĄ 2 RODZAJE ,BARDZO GRUBE FIOLETOWE I JAŚNIEJSZE CIENSZE ),WYBIERAMY TE CIENSZE MYJEMY ,ODCINAMY KOŃCÓWKI ,KROIMY NA PODŁUŻNE PLASTRY ( Z JEDNEGO WYCHODZIĄ 4 PLASTRY),WKŁADAMY DO MISKI ,POSYPUJEMY OBFICIE SOLĄ W CELU POZBYCIA SIE GORYCZKI I ODSTAWIAMY NA 20 MINUT ., W MIĘDZYCZASIE ROBIMY MARYNATĘ ,SOK Z CYTRYNY MIESZAMY Z OLIWĄ,DODAJEMY ROZGNIECIONY CZOSNEK ,ODROBINĘ OREGANO ,TROCHĘ SOLI I DOKŁADNIE MIESZAMY . WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANE BAKŁAŻANY DOBRZE SPŁUKUJEMY ,WYCIERAMY RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM DO SUCHA ,NACIERAMY MARYNATĄ ,ZOSTAWIAMY 10 MINUT I GRILLUJEMY NA SPECJALNEJ PATELNI .DEKORUJEMY I PODAJEMY