Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZNIKA BŁYSKAWICZNIE , ZNAKOMICIE SMAKUJE ZARÓWNO NA CIEPŁO I NA ZIMNO
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 680
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1874
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 411
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 680
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1874
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 411
Składniki
BAKŁAŻANY (SĄ 2 RODZAJE ,BARDZO GRUBE FIOLETOWE I JAŚNIEJSZE CIENSZE ),WYBIERAMY TE CIENSZE MYJEMY ,ODCINAMY KOŃCÓWKI ,KROIMY NA PODŁUŻNE PLASTRY ( Z JEDNEGO WYCHODZIĄ 4 PLASTRY),WKŁADAMY DO MISKI ,POSYPUJEMY OBFICIE SOLĄ W CELU POZBYCIA SIE GORYCZKI I ODSTAWIAMY NA 20 MINUT ., W MIĘDZYCZASIE ROBIMY MARYNATĘ ,SOK Z CYTRYNY MIESZAMY Z OLIWĄ,DODAJEMY ROZGNIECIONY CZOSNEK ,ODROBINĘ OREGANO ,TROCHĘ SOLI I DOKŁADNIE MIESZAMY . WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANE BAKŁAŻANY DOBRZE SPŁUKUJEMY ,WYCIERAMY RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM DO SUCHA ,NACIERAMY MARYNATĄ ,ZOSTAWIAMY 10 MINUT I GRILLUJEMY NA SPECJALNEJ PATELNI .DEKORUJEMY I PODAJEMY