Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZNIKA BŁYSKAWICZNIE , ZNAKOMICIE SMAKUJE ZARÓWNO NA CIEPŁO I NA ZIMNO
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5837
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8957
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8184
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5606
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5837
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8957
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8184
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5606
Składniki
BAKŁAŻANY (SĄ 2 RODZAJE ,BARDZO GRUBE FIOLETOWE I JAŚNIEJSZE CIENSZE ),WYBIERAMY TE CIENSZE MYJEMY ,ODCINAMY KOŃCÓWKI ,KROIMY NA PODŁUŻNE PLASTRY ( Z JEDNEGO WYCHODZIĄ 4 PLASTRY),WKŁADAMY DO MISKI ,POSYPUJEMY OBFICIE SOLĄ W CELU POZBYCIA SIE GORYCZKI I ODSTAWIAMY NA 20 MINUT ., W MIĘDZYCZASIE ROBIMY MARYNATĘ ,SOK Z CYTRYNY MIESZAMY Z OLIWĄ,DODAJEMY ROZGNIECIONY CZOSNEK ,ODROBINĘ OREGANO ,TROCHĘ SOLI I DOKŁADNIE MIESZAMY . WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANE BAKŁAŻANY DOBRZE SPŁUKUJEMY ,WYCIERAMY RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM DO SUCHA ,NACIERAMY MARYNATĄ ,ZOSTAWIAMY 10 MINUT I GRILLUJEMY NA SPECJALNEJ PATELNI .DEKORUJEMY I PODAJEMY