Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja wegetariańskiego obiadu z orzeźwiającym sosem jogurtowym. Proste wykonanie, a przy tym bardzo sycące i smakowite. :)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15143
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3778
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8933
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15143
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3778
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8933
Składniki
Przygotować sos wsypując do moździerza kminek oraz kolendrę, rozetrzeć. Do przypraw dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, rozetrzeć. Całość połączyć z jogurtem, dodać paprykę mieloną oraz szczyptę soli. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki.
Bakłażany umyć pokroić w plastry ok 1 cm. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zarumienienia. Przed podaniem bakłażany posolić oraz polać sosem. Smacznego!