Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja wegetariańskiego obiadu z orzeźwiającym sosem jogurtowym. Proste wykonanie, a przy tym bardzo sycące i smakowite. :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15553
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4665
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 349
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2841
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15553
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4665
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 349
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2841
Składniki
Przygotować sos wsypując do moździerza kminek oraz kolendrę, rozetrzeć. Do przypraw dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, rozetrzeć. Całość połączyć z jogurtem, dodać paprykę mieloną oraz szczyptę soli. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki.
Bakłażany umyć pokroić w plastry ok 1 cm. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zarumienienia. Przed podaniem bakłażany posolić oraz polać sosem. Smacznego!