Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja wegetariańskiego obiadu z orzeźwiającym sosem jogurtowym. Proste wykonanie, a przy tym bardzo sycące i smakowite. :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 728
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22752
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4848
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45405
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 728
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22752
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4848
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45405
Składniki
Przygotować sos wsypując do moździerza kminek oraz kolendrę, rozetrzeć. Do przypraw dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, rozetrzeć. Całość połączyć z jogurtem, dodać paprykę mieloną oraz szczyptę soli. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki.
Bakłażany umyć pokroić w plastry ok 1 cm. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zarumienienia. Przed podaniem bakłażany posolić oraz polać sosem. Smacznego!