Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta i smaczna potrawa dla miłośników makaronu
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 658
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 104
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1222
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 658
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 104
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1222
Składniki
Na 2 łyżki gorącej oliwy wrzuciłam pół pętka kiełbasy pokrojonej w kosteczkę. Po kilku minutach dodałam pokrojoną czerwoną paprykę oraz posiekaną cebulę. Kiedy warzywa się podsmażyły, dolałam szklankę wody, osoliłam, dodałam łyżeczkę słodkiej papryki i pół łyżeczki chilli. Dusiłam. Kiedy papryka była miękka dodałam 4 łyżki lutenicy. Czym jest lutenica? To bałkańska pasta-sos z pomidorów, papryki, bakłażanów i cebuli. Poddusiłam jeszcze około 5 minut, dodałam garść natki pietruszki. Podałam z makaronem kolanka.