Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bandurjanki są to placki ziemniaczane z twarogiem, podane przełożone sałatką. Placki pochodzą z kuchni Podkarpacia.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 477
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 477
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Sałatka: W czasie kiedy ciasto na placki dojrzewa robimy sałatkę. Do miseczki umieszczamy pokrojone w kostki ogórek, rzodkiewki, seler naciowy i pokrojone w połówki pomidorki, dodajemy śmietanę 12%. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku, wszystko mieszamy.
Placki: Ziemniaki ścieramy przez duże oczka,dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, ostrą paprykę, czosnek, pieprz, sól, bazylię oraz twaróg.
Wszystkie składniki mieszamy aż do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na około 20 minut żeby dojrzało.
Smażymy na rozgrzanym oleju do momentu, gdy placki po obu stronach będą złociste i chrupiące.
Usmażone placki podajemy przełożone zrobioną sałatką. Smacznego!!!