Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bandurjanki są to placki ziemniaczane z twarogiem, podane przełożone sałatką. Placki pochodzą z kuchni Podkarpacia.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3824
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414645
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2363
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3824
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414645
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2363
Składniki
Sałatka: W czasie kiedy ciasto na placki dojrzewa robimy sałatkę. Do miseczki umieszczamy pokrojone w kostki ogórek, rzodkiewki, seler naciowy i pokrojone w połówki pomidorki, dodajemy śmietanę 12%. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku, wszystko mieszamy.
Placki: Ziemniaki ścieramy przez duże oczka,dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, ostrą paprykę, czosnek, pieprz, sól, bazylię oraz twaróg.
Wszystkie składniki mieszamy aż do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na około 20 minut żeby dojrzało.
Smażymy na rozgrzanym oleju do momentu, gdy placki po obu stronach będą złociste i chrupiące.
Usmażone placki podajemy przełożone zrobioną sałatką. Smacznego!!!