Do góry

Dania główne Przepis na:

Bandziorki

Bandziorki

Autor:

Przepisów i artykułów: 771 Ocena: 7772

Dodano:

Odsłon: 475

Filet z kurczaka nadziewany kolorowymi smacznymi warzywami. Danie nie wymaga dużo pracy, idealnie nadaje się na różne uroczystości.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Mieszanka warzyw marchew, groszek, brokuł
  • 1 serek topiony
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bandziorki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na połowę i obcinamy wystające części, każdą połówkę rozcinamy w poprzek, ale nie do końca i lekko rozbijamy
    2. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie
    3. Mięso solimy i smarujemy serkiem topionym

  2. 4. Następnie układamy wzdłuż warzywa i zwijamy w roladę, doprawiamy przyprawą do kurczaka

  3. 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
    6. Pieczemy 30 minut w 180°C

  4. 7. Po upieczeniu kroimy w plastry
    8. Danie gotowe
    9. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń