Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2226
Dodano: 05.04.2010
Odsłon: 2903
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Marynata: czosnek, rozmaryn, kminek, tymianek, sól, pieprz wymieszać z oliwą z oliwek.
Nacieramy marynatą mięso i odstawiamy przykryte na 12-24 godziny do lodówki.
Następnego dnia ułożyć mięso w wysmarowanym naczyniu, dodać świeży rozmaryn, czosnek i białe wino (może być białe lub czerwone).
Pieczemy w temperaturze 180 st.C przez ok. 90 minut, co 20 min podlewając winem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Olisia 06 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zgadzam się jagnięcina jest genialnym mięskiem. Świetny przepis :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
super przepis, mięso wyglada bardzo apetycznie - dodaję do ulubionych3 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 06 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
to ci dopiero pyszny baran0 Kto głosował? | Odpowiedz