Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka chińszczyzna po polsku, czyli z chińszczyzną nie ma nic wspólnego :) Ale za to smakuje zaskakująco dobrze i przyrządza się ją w 10 minut. I ani minuty dłużej.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4889
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4889
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Składniki
Pierś kurczaka pokroiłam w cienkie paseczki.
Poszatkowałam w miarę drobno kapustę pekińską, cebulę, 3 pieczarki i paprykę pokroiłam w paseczki - wyszło ok. 2 pełne garści warzyw.
Przygotowałam w kubeczku sos: 5 łyżek pikantnego ketchupu, łyżka sosu sojowego, sok z 1 plasterka cytryny, 2 łyżeczki płynnego miodu.
Na gorącą oliwę wrzuciłam kurczaka.
Makaron z 2 zupek chińskich zalałam wrzątkiem - na resztę działań mamy 3 minuty.
Smażyłam kurczaka 2,5 minuty co jakiś czas mieszając.
Dodałam warzywa smażąc 1 minutę
Odcedziłam makaron i dodałam na patelnię, polałam sosem i dokładnie wymieszałam. Gotowe. Jak widzicie, przygotowanie tego dania zajmuje nie więcej 10 minut. A jest tak smaczne, ze je się jeszcze krócej.