Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący barszcz biały z dodatkiem grzybów świeżych lub suszonych który gotowała moja babcia. Oczywiście zaczynę na barszcz robiła sama z mąki żytniej, czosnku i ciepłej wody.Ten smak dzieciństwa pamiętam do dziś.
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 266
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 266
Składniki
Wodę zagotuj w garnku dodaj obrane , opłukane i pokrojone grzyby ( lub suszone w zależności jakich używasz, suszone zamocz na 0,5 godziny i opłukaj). następnie masło, sól pieprz do smaku, czosnek,majeranek, liście, ziele i pieprz w ziarnach.Gotuj około 20 minut.
Ziemniaki obierz pokrój w kostkę dodaj do barszczu gotuj około 20 minut. Na koniec dodaj barszcz z butelki , chwilę zagotuj, zageść śmietaną, w razie potrzeby dopraw do smaku solą pieprzem i majerankiem. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sałatka z btatem
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Dania główne
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Sałatka z btatem
Mnóstwo składników odżywczych na jednym talerzu i połączenie stęka wołowego z...
Odsłon: 34
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z kiszonej kapusty i pieczarek usmażonych...
Odsłon: 156