Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący barszcz biały z dodatkiem grzybów świeżych lub suszonych który gotowała moja babcia. Oczywiście zaczynę na barszcz robiła sama z mąki żytniej, czosnku i ciepłej wody.Ten smak dzieciństwa pamiętam do dziś.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35903
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1269
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35903
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1269
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
Składniki
Wodę zagotuj w garnku dodaj obrane , opłukane i pokrojone grzyby ( lub suszone w zależności jakich używasz, suszone zamocz na 0,5 godziny i opłukaj). następnie masło, sól pieprz do smaku, czosnek,majeranek, liście, ziele i pieprz w ziarnach.Gotuj około 20 minut.
Ziemniaki obierz pokrój w kostkę dodaj do barszczu gotuj około 20 minut. Na koniec dodaj barszcz z butelki , chwilę zagotuj, zageść śmietaną, w razie potrzeby dopraw do smaku solą pieprzem i majerankiem. Smacznego.