Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący barszcz biały z dodatkiem grzybów świeżych lub suszonych który gotowała moja babcia. Oczywiście zaczynę na barszcz robiła sama z mąki żytniej, czosnku i ciepłej wody.Ten smak dzieciństwa pamiętam do dziś.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Składniki
Wodę zagotuj w garnku dodaj obrane , opłukane i pokrojone grzyby ( lub suszone w zależności jakich używasz, suszone zamocz na 0,5 godziny i opłukaj). następnie masło, sól pieprz do smaku, czosnek,majeranek, liście, ziele i pieprz w ziarnach.Gotuj około 20 minut.
Ziemniaki obierz pokrój w kostkę dodaj do barszczu gotuj około 20 minut. Na koniec dodaj barszcz z butelki , chwilę zagotuj, zageść śmietaną, w razie potrzeby dopraw do smaku solą pieprzem i majerankiem. Smacznego.