Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący barszcz biały z dodatkiem grzybów świeżych lub suszonych który gotowała moja babcia. Oczywiście zaczynę na barszcz robiła sama z mąki żytniej, czosnku i ciepłej wody.Ten smak dzieciństwa pamiętam do dziś.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2349
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1469
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 544
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3634
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1351
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2349
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1469
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 544
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3634
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1351
Składniki
Wodę zagotuj w garnku dodaj obrane , opłukane i pokrojone grzyby ( lub suszone w zależności jakich używasz, suszone zamocz na 0,5 godziny i opłukaj). następnie masło, sól pieprz do smaku, czosnek,majeranek, liście, ziele i pieprz w ziarnach.Gotuj około 20 minut.
Ziemniaki obierz pokrój w kostkę dodaj do barszczu gotuj około 20 minut. Na koniec dodaj barszcz z butelki , chwilę zagotuj, zageść śmietaną, w razie potrzeby dopraw do smaku solą pieprzem i majerankiem. Smacznego.