Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący barszcz biały z dodatkiem grzybów świeżych lub suszonych który gotowała moja babcia. Oczywiście zaczynę na barszcz robiła sama z mąki żytniej, czosnku i ciepłej wody.Ten smak dzieciństwa pamiętam do dziś.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3051
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 208
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13349
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2640
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3051
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 208
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13349
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2640
Składniki
Wodę zagotuj w garnku dodaj obrane , opłukane i pokrojone grzyby ( lub suszone w zależności jakich używasz, suszone zamocz na 0,5 godziny i opłukaj). następnie masło, sól pieprz do smaku, czosnek,majeranek, liście, ziele i pieprz w ziarnach.Gotuj około 20 minut.
Ziemniaki obierz pokrój w kostkę dodaj do barszczu gotuj około 20 minut. Na koniec dodaj barszcz z butelki , chwilę zagotuj, zageść śmietaną, w razie potrzeby dopraw do smaku solą pieprzem i majerankiem. Smacznego.