Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszczyk ukraiński"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Składniki
czas ok. 100 min; porcja – 290 kcal, cena 2,10 zł
Fasolę namocz. Następnego dnia wlej świeżą wodę, ugotuj do miękkości. Obierz buraki, marchewki i pietruszkę, po- siekaj drobno. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową rozmroź, pokrój na kawałki.
Rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż buraki, marchew i pietruszkę, dodaj 2 liście laurowe oraz po 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Smaż całość przez 2-3 minuty.
Bulion rozpuść w 6 szklankach wrzątku. Zalej warzywa. Dodaj ziemniaki. Gotuj na wolnym ogniu 20 min. Dodaj pokrojoną fasolkę szparagową. Gotuj razem jeszcze 5-8 minut.
Białą fasolkę odcedź. Również dodaj do barszczu. Zupę gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj 2 obrane i posiekane ząbki czosnku. Barszcz ukraiński zabiel śmietaną, dopraw do smaku solą,?sokiem z?cytryny i ziołami.Źródło: Świat kobiety