Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, zdrowe i smaczne danie makaronowe, w kilka minut i jest gotowe. Tuż po przygotowaniu najlepiej smakuje, a swoją delikatnością, połączoną z ostrością zaskakuje.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34620
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3801
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34620
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3801
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Soli używamy mniej niż zwykle ponieważ pasta będzie słona. W tym czasie przygotowujemy pastę. Awokado wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ. Koperek drobno siekamy, tak, aby mieć 2 duże łyżki. Ser mieszamy z awokado i za pomocą blendera miksujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Doprawiamy dużą ilością pieprzu i chili, dodajemy koperek i mieszamy. Ma być ostry, wyrazisty smak. Pastę mieszamy z gorącym makaronem tak, aby połączyły się składniki.
Makaron podajemy tuż po przygotowaniu, posypujemy jeszcze koperkiem, pieprzem i chili.