Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i naprawdę pyszne! Świetny pomysł na niedzielny obiad :)
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1041
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4442
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 460
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2976
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38758
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1041
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4442
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 460
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2976
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38758
Składniki
Umyj i osusz mięso. Pokrój je na 2 cm plastry i rozpłaszcz dłonią (nie trzeba już rozbijać). Mięso posyp sporą ilością pieprzu i suszonej bazylii (nie sól!). Na oleju zeszklij pokrojoną w półplastry cebulę, posól ją. Kiedy będzie już szklista zdejmij ją z patelni.
Mięso oprósz mąką i usmaż na tej samej patelni co cebulę, uprzednio dolewając oleju. Kiedy mięso zrumieni się z jednej strony obróć je i smaż aż puści sok, wówczas w środku będzie różowe. Dodaj cebulę i pokrojoną świeżą bazylię, podsmaż wszystko razem bardzo szybko i zdejmij z ognia póki bazylia nie straciła koloru. Podawaj z ziemniaczanym pure :) Smacznego! (zainspirowała mnie jedna z moich książek kucharskich, ale zmodyfikowałam przepis :) ) Marzec 2010r.