Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i naprawdę pyszne! Świetny pomysł na niedzielny obiad :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
Umyj i osusz mięso. Pokrój je na 2 cm plastry i rozpłaszcz dłonią (nie trzeba już rozbijać). Mięso posyp sporą ilością pieprzu i suszonej bazylii (nie sól!). Na oleju zeszklij pokrojoną w półplastry cebulę, posól ją. Kiedy będzie już szklista zdejmij ją z patelni.
Mięso oprósz mąką i usmaż na tej samej patelni co cebulę, uprzednio dolewając oleju. Kiedy mięso zrumieni się z jednej strony obróć je i smaż aż puści sok, wówczas w środku będzie różowe. Dodaj cebulę i pokrojoną świeżą bazylię, podsmaż wszystko razem bardzo szybko i zdejmij z ognia póki bazylia nie straciła koloru. Podawaj z ziemniaczanym pure :) Smacznego! (zainspirowała mnie jedna z moich książek kucharskich, ale zmodyfikowałam przepis :) ) Marzec 2010r.