Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 789
Dodano: 20.03.2010
Odsłon: 88571
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Umyj i osusz mięso. Pokrój je na 2 cm plastry i rozpłaszcz dłonią (nie trzeba już rozbijać). Mięso posyp sporą ilością pieprzu i suszonej bazylii (nie sól!). Na oleju zeszklij pokrojoną w półplastry cebulę, posól ją. Kiedy będzie już szklista zdejmij ją z patelni.
Mięso oprósz mąką i usmaż na tej samej patelni co cebulę, uprzednio dolewając oleju. Kiedy mięso zrumieni się z jednej strony obróć je i smaż aż puści sok, wówczas w środku będzie różowe. Dodaj cebulę i pokrojoną świeżą bazylię, podsmaż wszystko razem bardzo szybko i zdejmij z ognia póki bazylia nie straciła koloru. Podawaj z ziemniaczanym pure :) Smacznego! (zainspirowała mnie jedna z moich książek kucharskich, ale zmodyfikowałam przepis :) ) Marzec 2010r.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ilia 25 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
ignor0 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 24 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
nigdy nie pojmę; jak może komuś smakować taka ilość cebuli??? mnie na sam widok cofa :-(0 Kto głosował? | Odpowiedz

wika11 22 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Super to wygląda i na pewno smakuje. Koniecznie muszę przygotować. Oczywiście do ulubionych, bo bardzo lubię polędwiczki. Pozdrawiam.3 Kto głosował? | Odpowiedz

ilia 21 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za miłe komentarze :) Faktycznie jest pyszne :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 21 marca 2010Zgłoś do usunięcia
ale apetyczne to mięsko ,pycha4 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 20 marca 2010Zgłoś do usunięcia
wyglądają bardzo apetycznie,koniecznie do ulubionych.3 Kto głosował? | Odpowiedz