Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i naprawdę pyszne! Świetny pomysł na niedzielny obiad :)
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 354
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 368
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16537
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 116
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 354
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 368
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16537
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 116
Składniki
Umyj i osusz mięso. Pokrój je na 2 cm plastry i rozpłaszcz dłonią (nie trzeba już rozbijać). Mięso posyp sporą ilością pieprzu i suszonej bazylii (nie sól!). Na oleju zeszklij pokrojoną w półplastry cebulę, posól ją. Kiedy będzie już szklista zdejmij ją z patelni.
Mięso oprósz mąką i usmaż na tej samej patelni co cebulę, uprzednio dolewając oleju. Kiedy mięso zrumieni się z jednej strony obróć je i smaż aż puści sok, wówczas w środku będzie różowe. Dodaj cebulę i pokrojoną świeżą bazylię, podsmaż wszystko razem bardzo szybko i zdejmij z ognia póki bazylia nie straciła koloru. Podawaj z ziemniaczanym pure :) Smacznego! (zainspirowała mnie jedna z moich książek kucharskich, ale zmodyfikowałam przepis :) ) Marzec 2010r.