Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak i aromat
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1238
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38529
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1238
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38529
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Składniki
Z miesa, jajka, posiekanej cebulki,parmazanu, namoczonej i odcisnietej bułki, soli, pieprzu, posiekanej bazyli i papryki wyrobić gladką mase (jesli będzie za rzadka dosypać odrobinę bułki tartej). Odstawić
Rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, zeszklić. Dołożyć pomidowy z puszki, chwilę dusić. Podlać polową szklanki bulionu.Sos doprawić solą, pieprzem, papryką i suszoną bazylią.
Z masy mięsnej formować pulpety wielkosći orzecha włoskiego. Wrzucać do gotującego się sosu. Dusić około 40 minut, 10 minut przed końcem odkryć sos aby zgęstniał.
Podawać z makaronem.