Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak i aromat
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1525
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 111
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18314
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 571
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1013
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1525
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 111
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18314
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 571
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1013
Składniki
Z miesa, jajka, posiekanej cebulki,parmazanu, namoczonej i odcisnietej bułki, soli, pieprzu, posiekanej bazyli i papryki wyrobić gladką mase (jesli będzie za rzadka dosypać odrobinę bułki tartej). Odstawić
Rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, zeszklić. Dołożyć pomidowy z puszki, chwilę dusić. Podlać polową szklanki bulionu.Sos doprawić solą, pieprzem, papryką i suszoną bazylią.
Z masy mięsnej formować pulpety wielkosći orzecha włoskiego. Wrzucać do gotującego się sosu. Dusić około 40 minut, 10 minut przed końcem odkryć sos aby zgęstniał.
Podawać z makaronem.