Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak i aromat
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1505
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1717
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 65
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1505
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1717
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 65
Składniki
Z miesa, jajka, posiekanej cebulki,parmazanu, namoczonej i odcisnietej bułki, soli, pieprzu, posiekanej bazyli i papryki wyrobić gladką mase (jesli będzie za rzadka dosypać odrobinę bułki tartej). Odstawić
Rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, zeszklić. Dołożyć pomidowy z puszki, chwilę dusić. Podlać polową szklanki bulionu.Sos doprawić solą, pieprzem, papryką i suszoną bazylią.
Z masy mięsnej formować pulpety wielkosći orzecha włoskiego. Wrzucać do gotującego się sosu. Dusić około 40 minut, 10 minut przed końcem odkryć sos aby zgęstniał.
Podawać z makaronem.