Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 3684
Dodano: 25.06.2020
Odsłon: 178
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Wołowinę pokroić na bardzo cienkie plasterki (najlepiej ją zamrozić i potem lekko odmrozić i kroić jak będzie twarda, wtedy plasterki będą cieniutkie).
Składniki marynaty wymieszać, dodać do marynaty mięso, wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny a najlepiej na noc.
Na patelni łyżkę oleju, wyłożyć połowę mięsa, smażyć na dużym ogniu mieszając kilka minut aż się zarumieni. Wyłożyć na ręcznik papierowy, usmażyć 2 partię.
Podawać z ryżem i dodatkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SprytnaChochla 26 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie dania!0 Kto głosował? | Odpowiedz