Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beef bulgogoi to danie z kuchni azjatyckiej- wołowina, marynowana w sosie sojowym, z dodatkiem min. cukru, chilli, imbiru i czosnku a następnie szybko smażona. Podana z ryżem i dodatkami- u mnie ogórek i piklowana marchewka oraz smażone jajko
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 90
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 178
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 774
Polecam, pychota.
Odsłon: 461
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 262
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 90
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 178
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 774
Polecam, pychota.
Odsłon: 461
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 262
Składniki
Wołowinę pokroić na bardzo cienkie plasterki (najlepiej ją zamrozić i potem lekko odmrozić i kroić jak będzie twarda, wtedy plasterki będą cieniutkie). Składniki marynaty wymieszać, dodać do marynaty mięso, wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny a najlepiej na noc.
Na patelni łyżkę oleju, wyłożyć połowę mięsa, smażyć na dużym ogniu mieszając kilka minut aż się zarumieni. Wyłożyć na ręcznik papierowy, usmażyć 2 partię. Podawać z ryżem i dodatkami.