Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beef bulgogoi to danie z kuchni azjatyckiej- wołowina, marynowana w sosie sojowym, z dodatkiem min. cukru, chilli, imbiru i czosnku a następnie szybko smażona. Podana z ryżem i dodatkami- u mnie ogórek i piklowana marchewka oraz smażone jajko
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2346
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1465
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3628
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1344
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2346
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1465
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3628
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1344
Składniki
Wołowinę pokroić na bardzo cienkie plasterki (najlepiej ją zamrozić i potem lekko odmrozić i kroić jak będzie twarda, wtedy plasterki będą cieniutkie). Składniki marynaty wymieszać, dodać do marynaty mięso, wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny a najlepiej na noc.
Na patelni łyżkę oleju, wyłożyć połowę mięsa, smażyć na dużym ogniu mieszając kilka minut aż się zarumieni. Wyłożyć na ręcznik papierowy, usmażyć 2 partię. Podawać z ryżem i dodatkami.