Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beef bulgogoi to danie z kuchni azjatyckiej- wołowina, marynowana w sosie sojowym, z dodatkiem min. cukru, chilli, imbiru i czosnku a następnie szybko smażona. Podana z ryżem i dodatkami- u mnie ogórek i piklowana marchewka oraz smażone jajko
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
        
        
                Składniki
Wołowinę pokroić na bardzo cienkie plasterki (najlepiej ją zamrozić i potem lekko odmrozić i kroić jak będzie twarda, wtedy plasterki będą cieniutkie). Składniki marynaty wymieszać, dodać do marynaty mięso, wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny a najlepiej na noc.
Na patelni łyżkę oleju, wyłożyć połowę mięsa, smażyć na dużym ogniu mieszając kilka minut aż się zarumieni. Wyłożyć na ręcznik papierowy, usmażyć 2 partię. Podawać z ryżem i dodatkami.