Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasto na pierogi bezglutenowe, jak do tej pory nie znam lepszego. Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, pierogi nie rozwalają się, a co najważniejsze smakują wybornie.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2877
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 643
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 196
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 813
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 290
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2877
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 643
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 196
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 813
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 290
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Ja wyrabiam robotem na średnich obrotach jakieś 7-8 minut. Ciasto powinno być klejące i jednocześnie elastyczne.
Tak wyrobione ciasto przekładamy do worka foliowego i po kawałku wałkujemy podsypując skrobią ziemniaczana. Ciasto wałkujemy na cienki placek.
Z ciasta wykrawamy koła, które napełniamy lubionym farszem.
Sklejamy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie po za gotowaniu przez około 3-4 minuty na średnim ogniu.
Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy zaraz po ugotowaniu. Smacznego !!!