Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasto na pierogi bezglutenowe, jak do tej pory nie znam lepszego. Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, pierogi nie rozwalają się, a co najważniejsze smakują wybornie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 258
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21757
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 258
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21757
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Ja wyrabiam robotem na średnich obrotach jakieś 7-8 minut. Ciasto powinno być klejące i jednocześnie elastyczne.
Tak wyrobione ciasto przekładamy do worka foliowego i po kawałku wałkujemy podsypując skrobią ziemniaczana. Ciasto wałkujemy na cienki placek.
Z ciasta wykrawamy koła, które napełniamy lubionym farszem.
Sklejamy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie po za gotowaniu przez około 3-4 minuty na średnim ogniu.
Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy zaraz po ugotowaniu. Smacznego !!!