Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasto na pierogi bezglutenowe, jak do tej pory nie znam lepszego. Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, pierogi nie rozwalają się, a co najważniejsze smakują wybornie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4981
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10022
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4981
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10022
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Ja wyrabiam robotem na średnich obrotach jakieś 7-8 minut. Ciasto powinno być klejące i jednocześnie elastyczne.
Tak wyrobione ciasto przekładamy do worka foliowego i po kawałku wałkujemy podsypując skrobią ziemniaczana. Ciasto wałkujemy na cienki placek.
Z ciasta wykrawamy koła, które napełniamy lubionym farszem.
Sklejamy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie po za gotowaniu przez około 3-4 minuty na średnim ogniu.
Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy zaraz po ugotowaniu. Smacznego !!!