Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić bezglutenowe ciasto na pierogi? Wbrew pozorom to wcale nie jest niewykonalne. Wystarczy, że tradycyjną mąkę pszenną zastąpicie bezglutenowymi odpowiednikami. A smak? Różnica jest niemal niewyczuwalna.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242742
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242742
Składniki
Wszystkie mąki, sól oraz babkę jajowatą wsyp do miski. Wlew olej i stopniowo wodę. Cały czas wyrabiaj (na początku możesz do tego zastosować łyżkę). Gdy ciasto nie będzie już tak gorące, wyrabiaj ręką. Możesz też zastosować do tego np. maszynkę do makaronu lub mikser z hakiem
Po wyrobieniu ciasto może być bardzo klejące, wówczas warto dodać nieco mąki ziemniaczanej. Jeżeli zdarzy się zaś, że konsystencja będzie za sucha, dolej wody.
Ciasto podziel na 3 części i po kolei wałkuj robiąc pierogi. Pamiętaj, aby przykrywać te części ciasto, które “czekają” na swoją kolej.