Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić bezglutenowe ciasto na pierogi? Wbrew pozorom to wcale nie jest niewykonalne. Wystarczy, że tradycyjną mąkę pszenną zastąpicie bezglutenowymi odpowiednikami. A smak? Różnica jest niemal niewyczuwalna.
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1358
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 109
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 198
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1245
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1358
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 109
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 198
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1245
Składniki
Wszystkie mąki, sól oraz babkę jajowatą wsyp do miski. Wlew olej i stopniowo wodę. Cały czas wyrabiaj (na początku możesz do tego zastosować łyżkę). Gdy ciasto nie będzie już tak gorące, wyrabiaj ręką. Możesz też zastosować do tego np. maszynkę do makaronu lub mikser z hakiem
Po wyrobieniu ciasto może być bardzo klejące, wówczas warto dodać nieco mąki ziemniaczanej. Jeżeli zdarzy się zaś, że konsystencja będzie za sucha, dolej wody.
Ciasto podziel na 3 części i po kolei wałkuj robiąc pierogi. Pamiętaj, aby przykrywać te części ciasto, które “czekają” na swoją kolej.