Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić bezglutenowe ciasto na pierogi? Wbrew pozorom to wcale nie jest niewykonalne. Wystarczy, że tradycyjną mąkę pszenną zastąpicie bezglutenowymi odpowiednikami. A smak? Różnica jest niemal niewyczuwalna.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3786
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1308
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3786
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1308
Składniki
Wszystkie mąki, sól oraz babkę jajowatą wsyp do miski. Wlew olej i stopniowo wodę. Cały czas wyrabiaj (na początku możesz do tego zastosować łyżkę). Gdy ciasto nie będzie już tak gorące, wyrabiaj ręką. Możesz też zastosować do tego np. maszynkę do makaronu lub mikser z hakiem
Po wyrobieniu ciasto może być bardzo klejące, wówczas warto dodać nieco mąki ziemniaczanej. Jeżeli zdarzy się zaś, że konsystencja będzie za sucha, dolej wody.
Ciasto podziel na 3 części i po kolei wałkuj robiąc pierogi. Pamiętaj, aby przykrywać te części ciasto, które “czekają” na swoją kolej.