Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić bezglutenowe ciasto na pierogi? Wbrew pozorom to wcale nie jest niewykonalne. Wystarczy, że tradycyjną mąkę pszenną zastąpicie bezglutenowymi odpowiednikami. A smak? Różnica jest niemal niewyczuwalna.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7866
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 293
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3096
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7866
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 293
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3096
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Wszystkie mąki, sól oraz babkę jajowatą wsyp do miski. Wlew olej i stopniowo wodę. Cały czas wyrabiaj (na początku możesz do tego zastosować łyżkę). Gdy ciasto nie będzie już tak gorące, wyrabiaj ręką. Możesz też zastosować do tego np. maszynkę do makaronu lub mikser z hakiem
Po wyrobieniu ciasto może być bardzo klejące, wówczas warto dodać nieco mąki ziemniaczanej. Jeżeli zdarzy się zaś, że konsystencja będzie za sucha, dolej wody.
Ciasto podziel na 3 części i po kolei wałkuj robiąc pierogi. Pamiętaj, aby przykrywać te części ciasto, które “czekają” na swoją kolej.