Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka w wersji 3 składnikowej bez mąki pszennej (bez glutenu ) są dobrym rozwiązaniem w przypadku, kiedy zorientujemy się , że kupiłyśmy wszystkie składniki na kopytka oprócz mąki pszennej :). Ciasto z tego przepisu jest jeszcze bardziej delikatne niż w tradycyjnych kopytkach i trochę inaczej smakuje. Mojemu mężowi ta wersja klusków najbardziej odpowiada
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę na drobnych oczkach lub porządnie ubijamy tłuczkiem do ziemniaków, tak aby nie było grudek. Ziemniaki dzielimy na 4 części . Wyjmujemy 1 część i dodajemy tyle samo mąki ile zajmowała miejsca w garnku. Dodajemy wyjęte ziemniaki i wszystko ugniatamy. Jak zrobić kopytka z mąką ziemniaczaną Zagotowujemy w garnku wodę z 1 płaską łyżką soli. Z masy ziemniaczanej formujemy wałeczki , które kroimy pod kątem na 1 cm paski. Kopytka gotujemy w wrzącej wodzie ok 1 minuty. Smacznego!