Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne i chrupiące placki ziemniaczane w wersji bezglutenowej, bez użycia mąki pszennej. Dzięki mące kukurydzianej uzyskują piękny złocisty kolor, serdecznie polecam :-)
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1294
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1294
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
1. Ziemniaki trzemy na tarce o drobnych oczkach, wtedy powstają wiórki, nam takie placki smakują najlepiej. Nadmiar wody odlewamy. 2. Podobnie cebulę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy całe jajko, mąkę kukurydzianą, sól, pieprz, mieszamy. 3. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, np. olej kokosowy i smażymy po kilka minut z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Podajemy np. ze śmietaną lub z cukrem lub z innymi dodatkami. Smacznego :-)