Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne i chrupiące placki ziemniaczane w wersji bezglutenowej, bez użycia mąki pszennej. Dzięki mące kukurydzianej uzyskują piękny złocisty kolor, serdecznie polecam :-)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94051
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2781
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3566
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1653
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2331
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94051
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2781
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3566
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1653
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2331
Składniki
1. Ziemniaki trzemy na tarce o drobnych oczkach, wtedy powstają wiórki, nam takie placki smakują najlepiej. Nadmiar wody odlewamy. 2. Podobnie cebulę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy całe jajko, mąkę kukurydzianą, sól, pieprz, mieszamy. 3. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, np. olej kokosowy i smażymy po kilka minut z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Podajemy np. ze śmietaną lub z cukrem lub z innymi dodatkami. Smacznego :-)