Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne i chrupiące placki ziemniaczane w wersji bezglutenowej, bez użycia mąki pszennej. Dzięki mące kukurydzianej uzyskują piękny złocisty kolor, serdecznie polecam :-)
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2307
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 748
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 412
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 160
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 91
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2307
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 748
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 412
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 160
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 91
Składniki
1. Ziemniaki trzemy na tarce o drobnych oczkach, wtedy powstają wiórki, nam takie placki smakują najlepiej. Nadmiar wody odlewamy. 2. Podobnie cebulę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy całe jajko, mąkę kukurydzianą, sól, pieprz, mieszamy. 3. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, np. olej kokosowy i smażymy po kilka minut z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Podajemy np. ze śmietaną lub z cukrem lub z innymi dodatkami. Smacznego :-)