Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne i chrupiące placki ziemniaczane w wersji bezglutenowej, bez użycia mąki pszennej. Dzięki mące kukurydzianej uzyskują piękny złocisty kolor, serdecznie polecam :-)
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 115
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5688
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2718
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 115
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5688
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2718
Składniki
1. Ziemniaki trzemy na tarce o drobnych oczkach, wtedy powstają wiórki, nam takie placki smakują najlepiej. Nadmiar wody odlewamy. 2. Podobnie cebulę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy całe jajko, mąkę kukurydzianą, sól, pieprz, mieszamy. 3. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, np. olej kokosowy i smażymy po kilka minut z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Podajemy np. ze śmietaną lub z cukrem lub z innymi dodatkami. Smacznego :-)