Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszankę zrobiłam z 3 rodzajów kasz. Do kaszanki użyłam ścinki ze schabu oraz swojską mieszankę przypraw i ziół. Jest idealna upieczona na grillu lub na patelni. Bardzo polecam, gdyż jest naprawdę pyszna.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3138
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6635
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3138
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6635
Składniki
Mięso gotujemy 1 godzinę, studzimy, kroimy w drobną kostkę, wywar przelewamy przez gęste sito. Wywar ponownie wlewamy do garnka w proporcji 2 szklanki wywaru na 1 szklankę kaszy, dodajemy pokrojone mięso i wszystkie przyprawy, doprowadzamy do zagotowania. W między czasie płuczemy kasze. Do gotującego się wywaru dodajemy osączone z wody kasze i gotujemy do ich pęcznienia, tak na 70%. Gdy kasze i wywar będą gęstnieć kończymy gotowanie, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut, kasze ładnie dojdą. Sparzone kasze mieszamy i studzimy.
Ostudzoną kaszą napełniamy wcześniej wymoczone jelita. Parzymy 30 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza. Po procesie parzenia kaszanki studzimy, możemy powiesić je na kiju. Ostudzone kaszanki są pyszne na zimno jak i pieczone. Smacznego!!!