Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa pieczona na kapuście kiszonej
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5803
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1249
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12471
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5246
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5803
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1249
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12471
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5246
Składniki
Na patelni, na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę do momentu, aż zacznie się lekko rumienić Kolejno dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną. ( Jeśli kapusta jest mocno kwaśna można ją przepłukać). Całość podlewamy bulionem, dodajemy. koncentrat pomidorowy, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 25 minut. Podduszoną kapustę przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą jeśli jest taka konieczność oraz pieprzem. Kapustę wymieszać z pieprzem. Na wierzch ułożyć kiełbasę ponacinaną z dwóch stron. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy 15 minut pod przykryciem, a następnie bez przykrycia ok. 20-30 minut, aż kiełbasa odpowiednio się zarumieni, a kapusta zmięknie. Smacznego!