Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa pieczona na kapuście kiszonej
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10336
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 999
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10336
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 999
Składniki
Na patelni, na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę do momentu, aż zacznie się lekko rumienić Kolejno dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną. ( Jeśli kapusta jest mocno kwaśna można ją przepłukać). Całość podlewamy bulionem, dodajemy. koncentrat pomidorowy, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 25 minut. Podduszoną kapustę przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą jeśli jest taka konieczność oraz pieprzem. Kapustę wymieszać z pieprzem. Na wierzch ułożyć kiełbasę ponacinaną z dwóch stron. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy 15 minut pod przykryciem, a następnie bez przykrycia ok. 20-30 minut, aż kiełbasa odpowiednio się zarumieni, a kapusta zmięknie. Smacznego!