Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana na ciepło z chlebem i chrzanem. Jest bardzo prosta do zrobienia, nie wymaga długich przygotowań. Dla podkręcenia smaku zawsze dodaje do niej odrobinę miodu. To mój sekretny składnik, który sprawia, że każdy sięga po nią z ogromnym apetytem. Koniecznie przetestujcie ten przepis, a gwarantujemy, że sięgniecie po niego nie raz.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456774
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456774
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w półksiężyce. Następnie przełóż ją na rozgrzany tłuszcz i smaż na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodaj sól i pieprz.
Połowę cebuli przełóż do naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż na niej białe kiełbaski - jedna obok drugiej.
W misce połącz ze sobą miód i musztardę. Gotową mieszanką posmaruj kiełbaski. Do naczynia wlej szklankę piwa. Całość przykryj drugą połową podsmażonej cebuli. Odpraw majerankiem.
Białe kiełbaski w piwie wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 40-45 minut. W trakcie pieczenia otwórz przynajmniej 2-3 razy piekarnik i podlej kiełbaski nagromadzonym na spodzie piwem.
Białe kiełbaski pieczone w piwie podawaj na ciepło z kromką świeżego chleba i tartym chrzanem (najlepiej domowej roboty).